Lubrifianții industriali Mobil - dovada performanței în industria alimentară
Lubrifianții industriali Mobil - dovada performanței în industria alimentară
Industria alimentară este unul dintre cele mai importante sectoare la nivel global. Având în vedere complexitatea acestui sector și a varietății echipamentelor folosite, întreținerea poate aduce costuri însemnate dacă nu este gestionată cum trebuie.
Totuși, un sistem de lubrifiere corespunzător vă poate aduce economii importante și vă poate ajuta să evitați problemele de producție sau cele referitoare la întreținerea echipamentelor folosite.
Vedeți mai jos 3 studii de caz care demonstrează performanța lubrifianților industriali Mobil și ce beneficii potențiale aduc pentru echipamentele folosite în industria alimentară.
1. Economii anuale de $325.000
Una dintre cele mai mari provocări atunci când vine vorba de lubrifierea echipamentelor din industria alimentară este contaminarea. De exemplu, o fabrică de procesare a cărnii din SUA s-a confruntat cu problema contaminării lubrifianților, ceea ce ducea la schimburi foarte dese de ulei și costuri ridicate cu întreținerea echipamentelor.
Aceste probleme apăreau din cauză că respectiva companie folosea pentru protejarea echipamentelor un lubrifiant standard 80W-90, care este vulnerabil la interacțiunea cu apa.
Astfel s-a recomandat trecerea la Mobil SHC Cibus 150, un lubrifiant înregistrat NSF H1, cu un indice de vâscozitate și aditivi care asigură separarea apei și protecție excelentă la coroziune într-o gamă largă de echipamente din industria alimentară.
Schimbarea lubrifiantului industrial folosit a dus la creșterea intervalelor de schimb al lubrifiantului și evitarea contaminării cu apă a acestuia. Astfel s-a reușit îmbunătățirea programului de întreținere, ceea ce a generat economii anuale de $325.000.
2. Creșterea intervalului de schimb al lubrifianților cu 200%
În cazul unei companii de producție a înghețatei din Polonia s-a dorit extinderea intervalului de schimb al lubrifiantului folosit în cele 11 echipamente frigorifice ce funcționează pe bază de amoniac. La începutul testului de performanță, schimbul de lubrifiant se realiza o dată pe an, când erau necesari aproximativ 3800 de litri de ulei.
Compania folosea inițial un ulei mineral, însă s-a găsit o alternativă excelentă pentru a prelungi intervalele de schimb al uleiului: lubrifiantul sintetic Mobil Gargoyle Arctic SHC 226, lubrifiant care este disponibil și în România prin intermediul distribuitorului autorizat Star Lubricants.
Trecerea la folosirea unui lubrifiant sintetic pentru unitățile frigorifice deținute de companie a contribuit la creșterea intervalului de schimb de la 1 la 3 ani. Astfel s-au redus costurile necesare întreținerii echipamentelor și cele asociate deșeurilor generate de eliminarea lubrifiantului uzat.
3. $140.000 economii pentru întreținerea compresoarelor frigorifice
O fabrică de bere din Polonia era afectată de probleme cu degradarea prematură a lubrifiantului din cauza oxidării, ceea ce ducea la scăderea performanței compresoarelor frigorifice folosite. În acest sens s-a decis înlocuirea lubrifiantului folosit anterior cu Mobil Gargoyle Arctic SHC 226.
După rularea echipamentelor cu noul lubrifiant timp de 3 ani, compania a obținut următoarele beneficii:
- S-au extins intervalele de schimb al lubrifiantului
- S-au redus costurile asociate întreținerii și eliminarea lubrifiantului uzat
Toate acestea reprezintă o economie de $140.000 într-o perioadă de trei ani pentru compania din Polonia.
Testele de teren de mai sus demonstrează aportul pe care îl poate aduce alegerea unui lubrifiant corespunzător la creșterea performanței echipamentelor din industria alimentară. Pentru a primi o recomandare care să vă ajute și pe dumneavoastră să obțineți rezultate asemănătoare, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată din partea agenților Star Lubricants.
* Rezultatele prezentate în acest material se bazează pe experiența particulară a clienților. Ele pot varia în funcție de tipul de vehicul folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de lubrifiantul folosit anterior.