Cum să creșteți eficiența utilajelor de construcții cu lubrifianții Mobil - studii de caz
Cum să creșteți eficiența utilajelor de construcții cu lubrifianții Mobil - studii de caz
Conform Ziarului Financiar, 2015 pare a fi primul an de creștere pe piața construcțiilor după criză. Datele de la Asociaţia Română a Antreprenorilor de Construcţii prezentate aici confirmă acest lucru, mai ales în condițiile în care în primul trimestru al anului 2015 s-a înregistrat o creștere a volumului de construcții, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2014.
Utilajele de construcții reprezintă unul dintre motoarele principale care contribuie direct la dezvoltarea acestui sector, mai ales că funcționarea lor la capacitate maximă vă va ajuta să respectați termenele limită și, în același timp să reduceți costurile cu întreținerea.
Un aliat de nădejde pentru dezvoltatorii din domeniul construcțiilor îl reprezintă lubrifianții folosiți pentru vehicule comerciale și utilaje grele, disponibili în România prin intermediul Star Lubricants.
Aceștia vă ajută ca utilajele dumneavoastră să funcționează la capacitate maximă pentru mai mult timp și vă oferă beneficii importante în ceea ce privește economiile privind costurile de întreținere.
Vedeți mai jos 3 studii de caz care demonstrează eficiența acestor lubrifianți în cazul a 3 companii din domeniul construcțiilor.
1. Economii de 82.000 $ pentru o companie de construcții
În cazul unei companii de construcții din Egipt, ExxonMobil a recomandat trecerea de la Mobilux EP 2, la unsoarea Mobilgrease XHP 222 în cazul rulmenților din echipamentele de construcții pe care le folosea.
Unsoarea cu o bază de Litiu Complex a adus beneficii importante pentru echipamente, reușind astfel:
- să dubleze intervalul de schimb al unsorii,
- să crească considerabil durata de viață a rulmenților,
- să protejeze echipamentele de oxidare și coroziune.
Echipamentele au fost monitorizate o perioadă de 2 ani de zile, timp în care compania a acumulat economii totale de 82.000 $.
2. Performanțe chiar și la temperaturi scăzute cu Mobil Delvac 1 SHC 5W-40
O companie de construcții din Rusia a ales pentru macaraua din dotare un ulei sintetic de performanță superioară, Mobil Delvac 1 SHC 5W-40. Macaraua a funcționat timp de 800 de ore, timp în care uleiul a protejat motorul acesteia, constatându-se o îmbunătățire în ceea ce privește parametrii de curățenie a motorului.
Funcționând într-un mediu rece, s-a urmărit și ca pornirea la rece să exercite mai puțină presiune asupra motorului, iar Mobil Delvac 1 SHC 5W-40 a oferit protecție chiar și la temperaturi negative frecvente.
Astfel, nu doar că a scăzut consumul de ulei necesar pentru macara, ci au scăzut și orele de nefuncționare cauzate de temperaturile foarte scăzute.
3. Economie de combustibil de 7,5%
Trecerea de la Mobil Delvac MX 15W-40 la Mobil Delvac 1 LE 5W-30 pentru un camion VolvoA35D, utilaj care funcționa în condiții extreme (praf, variații mari de temperatură și exploatare intensă), a adus economie de combustibil de 7,5%.
De asemenea, s-a dublat intervalul de schimb al uleiului, de la 500 de ore de lucru la 1000 de ore pentru utilajul respectiv.
Proprietățile noii formule Mobil Delvac 1 LE 5W-30 a adus companiei de construcții economii anuale ce au depășit valoarea de 5000 $/ camion.
Cele 3 cazuri de mai sus demonstrează performanța lubrifianților Mobil pentru utilaje și echipamente de construcții. Folosind acești lubrifianți asigurați longevitatea angrenajelor chiar și în utilizarea la viteze mari şi în cazuri de încărcare extremă, condiții specifice sectorului de construcții. În plus, creșteți intervalul de schimb al uleiului și susțineți economia de combustibil.
Dacă doriți să beneficiați și dumneavoastră de aceste avantaje, dați click pe imaginea de mai jos și cereți o ofertă personalizată. Un reprezentant Star Lubricants vă va răspunde în maxim 24 de ore și vă va ajuta să alegeți lubrifiantul Mobil care să crească performanțele utilajelor de construcții pe care le dețineți.
* Rezultatele prezentate mai sus se bazează pe experiența particulară a clienților Star Lubricants și ExxonMobil. Ele pot varia în funcție de tipul de echipament/ utilaj folosit și modul de întreținere al acestuia, de condițiile de funcționare și de mediu, precum și de lubrifiantul folosit anterior.